Ohrid, Macedonia

11:10 AM CET на 17 Февруари, 2019 (GMT +0100)
Ohrid

Времето Историја за LWOH - Јули, 2018

Change the Weather History Date:

Четврток, Јули 12, 2018

  Actual Average (WUND) Record (WUND)
Temperature  
Просечната температура 72 °F -  
Максимална температура 85 °F - - (-1)
Минимална температура 58 °F - - (-1)
Cooling Degree Days 6    
Growing Degree Days 22 (Base 50)    
Moisture  
Точка на kондензација 58 °F    
Average Humidity 56    
Maximum Humidity 81    
Minimum Humidity 16    
Врнежите  
Врнежите 0.00 инчи - - ()
Притисок за нивото на морето  
Притисок за нивото на морето 30.04 инчи    
Ветер  
Брзината на ветерот 3 mph ()    
Максималната брзината на ветерот 7 mph    
Max Gust Speed -    
Видливост 7.9 миљи    
Настани      
Averages and records for this station are not official NWS values.
T = Trace of Precipitation, MM = Missing Value Source: Averaged Metar Reports

Daily Weather History Graph

Daily Weather History Graph

Search for Another Location

Airport or City:

Астрономијата

Jul. 12, 2018 Изгревање Заоѓање
Актуелно време 5:14 AM CEST 8:09 PM CEST
Граѓанскиот самрак 4:41 AM CEST 8:42 PM CEST
Наутички самрак 4:00 AM CEST 9:24 PM CEST
Астрономски самрак 3:11 AM CEST 10:12 PM CEST
Месечината 4:23 AM CEST (7/12) 7:34 PM CEST (7/12)
Должина на видливата светлина 16h 00m
Должина на денот
14h 54m
Последниот квартал, 1% of the Moon is Illuminated
Јул 12
Последниот квартал
Јул 13
New
Јул 19
Првиот квартал
Јул 27
Полна Месечина
Aвг 4
Последниот квартал

Hourly Weather History & Observations

Време (CEST) Темп. Индекс на топлина Точка на kондензација Влажност Притисок Видливост Wind Dir Брзината на ветерот Брзина од налетот на ветрот Precip Настани Услови
2:00 AM 62 °F - 57 °F 79%  инчи 12 mi ССИ 4.5 mph - -  
5:00 AM 60 °F - 56 °F 81%  инчи 12 mi ССЗ 2.2 mph - -  
8:00 AM 68 °F - 59 °F 66%  инчи 12 mi Мирно, без ветер Мирно, без ветер - -  
8:00 AM 69.8 °F - 60.8 °F 73% 30.06 инчи - Мирно, без ветер Мирно, без ветер - N/A   Ведро
9:00 AM 71.6 °F - 60.8 °F 69% 30.06 инчи - ЈЈИ 3.5 mph - N/A   Ведро
9:30 AM 71.6 °F - 57.2 °F 60% 30.06 инчи 6.2 mi ЈЈИ 3.5 mph - N/A   Умерено облачно
10:00 AM 69.8 °F - 60.8 °F 73% 30.06 инчи 6.2 mi Југ 4.6 mph - N/A   Умерено облачно
10:30 AM 71.6 °F - 60.8 °F 69% 30.06 инчи 6.2 mi ЈЈИ 4.6 mph - N/A   Умерено облачно
11:00 AM 74 °F - 61 °F 55%  инчи 12 mi ЈЈИ 2.2 mph - -   Делумно облачно
11:00 AM 71.6 °F - 60.8 °F 69% 30.06 инчи 6.2 mi ЈЈИ 4.6 mph - N/A   Умерено облачно
11:30 AM 71.6 °F - 60.8 °F 69% 30.06 инчи 6.2 mi ЈЈИ 5.8 mph - N/A   Умерено облачно
12:00 PM 73.4 °F - 59.0 °F 61% 30.06 инчи 6.2 mi ЈЈИ 5.8 mph - N/A   Умерено облачно
1:00 PM 75.2 °F - 60.8 °F 61% 30.06 инчи 6.2 mi Југ 5.8 mph - N/A   Умерено облачно
1:30 PM 75.2 °F - 59.0 °F 57% 30.06 инчи 6.2 mi Југ 5.8 mph - N/A   Умерено облачно
2:00 PM 83 °F - 45 °F 16%  инчи 12 mi ЈЈИ 4.5 mph - -   Делумно облачно
2:00 PM 77.0 °F - 57.2 °F 50% 30.06 инчи 6.2 mi Југ 3.5 mph - N/A   Умерено облачно
2:30 PM 78.8 °F - 57.2 °F 47% 30.06 инчи 6.2 mi Југ 4.6 mph - N/A   Умерено облачно
3:00 PM 78.8 °F - 57.2 °F 47% 30.04 инчи 6.2 mi Југ 3.5 mph - N/A   Умерено облачно
3:30 PM 78.8 °F - 59.0 °F 51% 30.04 инчи 6.2 mi ЈЈИ 4.6 mph - N/A   Умерено облачно
4:00 PM 80.6 °F 81.5 °F 60.8 °F 51% 30.04 инчи 6.2 mi ЈИ 5.8 mph - N/A   Умерено облачно
4:30 PM 80.6 °F 81.5 °F 60.8 °F 51% 30.04 инчи 6.2 mi ЈИ 5.8 mph - N/A   Умерено облачно
5:00 PM 83 °F - 56 °F 29%  инчи 12 mi ИЈИ 2.2 mph - -   Делумно облачно
5:00 PM 82.4 °F 82.5 °F 59.0 °F 45% 30.01 инчи 6.2 mi ЈИ 6.9 mph - N/A   Умерено облачно
5:30 PM 80.6 °F 80.8 °F 57.2 °F 45% 30.01 инчи 6.2 mi Југ 3.5 mph - N/A   Умерено облачно
6:00 PM 80.6 °F 80.5 °F 55.4 °F 42% 30.01 инчи 6.2 mi ЈЈЗ 5.8 mph - N/A   Умерено облачно
6:30 PM 80.6 °F 80.5 °F 55.4 °F 42% 30.01 инчи 6.2 mi ЈЈЗ 6.9 mph - N/A   Умерено облачно
7:00 PM 78.8 °F - 59.0 °F 51% 30.01 инчи 6.2 mi ЈЗ 4.6 mph - N/A   Умерено облачно
7:30 PM 77.0 °F - 59.0 °F 54% 30.04 инчи 6.2 mi ЈЗ 5.8 mph - N/A   Умерено облачно
8:00 PM 75 °F - 61 °F 53%  инчи 12 mi ИЈИ 2.2 mph - -   Делумно облачно
11:00 PM 71 °F - 60 °F 60%  инчи 12 mi Мирно, без ветер Мирно, без ветер - -